Tuesday, October 14, 2008

Свищов


Слушай песента в ютуб, докато четеш.

Малкият дунавски град Свищов е известен търговски център в миналото и град с бурна история. Там руските войски форсират Дунав и се насочват към Плевен, за да набият лошите турци и освободят България. Академията е сърцето на Свищов. Многото усмихнати млади хора създават една атмосфера на спокоен и безгрижен студентски живот. Разхождайки се по улиците, имах чувството, че се завръщам във времето отпреди 10-ина години - времето на предприемчивите дребни търговци, малки магазинчета със странни имена и ниски, почти социалистически цени (шшшшт! тихо, да не ги вдигнат!). Това градче е дало много видни и изключитлни личности на света като великия Алеко Константинов, вдъхновяващия Любен Янков, умеещата да се наслаждава на живота Лидия и грижовната Йода. Свищов бива посещаван и от много интернационални Нещотърсачи като американката Бети и японката Юки.

Ако имате път към Свищов, непременно посетете лекцията по финанси на другаря Пътев! Лекцията, на която бях, умело съчетаваше теми като история на парите, истини за комунизма и причини за световната финансова криза.

Още древните римляни са оценили далаверата да се в Свищов и да са си направили цял град с укрепление - "Нове". А пък там дори има и стари римски тоалетни със столче за седене! Никак не са били глупави римляните! След дълги векове римско господство, Нове беше превзет на 12.10.2008 от двама нещотърсачи, на които им се ходеше до тоалетната.



Свищовлии още от древни времена са притежавали изключителен търговски нюх. Доказателство за това е магазинчето за книги и мед! Комбинацията на тези две изключително важни за мен стоки намирам за уникална! Отиваш за книга, купуваш си и мед да си подсладиш душата.

Благодаря на Йода, която сподели с мен по братски своя красив свят!

No comments: