Sunday, December 14, 2008

The Mindful Way



The Mindful way е кратко 20 мин. филмче за живота на тайландскисте монаси, ученици на Аджарн Ча. Състои се от 3 части в ютуб.

11 comments:

Anonymous said...

pure and simple life... ех :)
а ето и как се медитира, докато миеш чинии... вдъхновяващо! :)))

Anonymous said...

Между учениците на Аджран Ча има ли жени ?

Anonymous said...

Привет Ленамила,

По принцип има и жени монахини в Тайланд. Срещат се по-рядко, но ги има :). Обличат се в бели роби. Мъжете са с оранжеви.

Конкретно за учениците на Аджарн Ча не зная... За съжаление учителят почина преди няколко години, така че дори и не може да се провери...

поздрави,
Дими

Anonymous said...

Може би за жените е трудно да приемат да са в общност където всички са облечени еднакво ? :)
А сега сериозно: Живеейки в такава общност, подчинявайки се на правилата, обличайки се по един и същ начин човек не загубва ли индивидуалността си ? Не загубва ли личния си облик и неповторимо излъчване ?

Anonymous said...

Предполагам, че ще мога да споделя лични впечатления след няколко месеца.

Anonymous said...

Би ми било интересно да разбера как европеец се адаптира към далекоизточните духовни практики. Струва ми се, че в европейците има в повече агресивност и колонизаторски дух, желание да направиш другите да са като теб. А монасите се посвещават на себеотричане и подхранване на духа, за сметка на копнежите на тялото.

Anonymous said...

Хинаяна будизъм ли ще практикуваш в Тайланд ? Опитвал ли си да се свържеш с хората практикуващи тибетски будизъм в София ?

Anonymous said...

Да, хинаяна, или тхеравада популярен в Тайланд... За сега по-скоро искам да науча повече за практиките на медитация. Не съм фиксиран върху определен тип будизъм. Интересни са ми повечето азиатски религии, най-вече Будизма, както и световните.

Знаеш ли как мога да се свържа с хора практикуващи будизъм в София?

Anonymous said...

http://upadesa.org/
пробвай тук

Anonymous said...

Благодаря ти Ленамила!

Anonymous said...

Привет Дими,
Намери ли нещо, което да ти е полезно за тибетския будизъм?

усмивки,
Ленамила